ترمز یکی از ضروری ترین بخش خودرو به شمار میآید و این موضوع بر هیچ کسی پوشیده نیست. این سیستم از قطعات مختلفی ساخته شده که در کنار یکدیگر فرآیند توقف خودرو را انجام میدهند.
یکی از اصلی ترین و مهم ترین قطعات آن لنت ترمز است. هرگونه مشکل در این قطعه میتواند توقف خودرو با مشکل جدید روبه رو کند.
این بخش از سایت برای معرفی و آشنایی شما با لنت ترمز تهیه شده است. در طول این متن هر آنچه که باید درباره لنت و راههای نگهداری از آن بدانید را خدمتتان ارائه میکنیم.
لنت ترمز چیست؟
ترمزها وظیفه توقف خودرو را به عهده دارند. آنها میتوانند در شرایط اضطراری خودرو در حال حرکت را متوقف سازند. همانطور که میدانید این کار تنها با فشردن پدال انجام نمیگیرد. بلکه برای توقف نیاز به یک نیروی اصطکاک دارد که توسط لنت تامین میگردد. این قطعات انواع مختلفی داشته و در جنسهای متفاوتی تهیه میگردند.
لنتهای ترمز بسته با توجه به دلایل مختلف دارای طول عمر مختلفی نیز میباشند و بسته به کارکرد، جنس و عوامل دیگر باید به صورت دوره ای بررسی شده و تعویض شوند.
لنت ترمز چه عملکردی دارد؟
لنتهای ترمز از دو قطعه زیر تشکیل شده اند:
کفشک لنت
لقمه لنت: این قطعه همان اصطکاکی است که موجب توقف خودرو میگردد.
هنگامیکه شما پدال ترمز را برای توقف فشار میدهید، لقمه لنت به روتر ترمز چسبیده و خودرو را متوقف میسازد. لنت ترمز باید در مقابل گرما و سائیدگی مقاوم باشد و به کاسه ترمز ضربه وارد نکند.
لنت ترمز از چه جنسی ساخته میشود؟
در گذشته لنتهای ترمز از آزبست تولید میگشت. آزبست عملکرد مناسبی داشت و گرمای تولید شده را پراکنده میکرد. تنها مشکل استفاده از آن این بود که در هنگام ترمز گرفتن، گرد و غبار ایجاد میکرد. به همین دلیل جنسهای مختلفی از لنت ترمز مانند شیشه، لاستیک، رزین و مواد آلی و غیر آزبستی تولید گشته و روانه بازار شده ند.
البته این نوع از لنتهای جدید تنها در خودروهای معمولی استفاده میگردد و در خودروهای سنگین و مسابقه ای به دلیل بالابودن وزن یا سرعت بالا کاربرد ندارد. همانطور که میدانید گاها خودروهای مسابقه ای در سرعتهای بالا متوقف میشوند و این نوع از لنتها برای آنها مناسب نخواهد بود.
چرا باید لنت ترمزها را تعویض کنیم؟
شاید شما هم بارها با واژه تمام شدن لنت روبه رو شده باشید. منظور از تمام شدن لنت این است که سطح اصطکاکی لنت به پایان رسیده است. در چنین شرایطی ترمز خودرو به درستی کار نمیکند و زمان توقف افزایش مییابد. این موضوع میتواند کیفیت رانندگی را با مشکل جدی روبه رو کرده و حوادث مختلفی را رقم زند.
https://gisp.ir
- ۰۲/۰۸/۲۷