verpoh

verpoh

verpoh

verpoh

verpoh

  • ۰
  • ۰

آشنایی با خواص سنجد

سنجد یکی از میوه‌های بسیار مفید است که طبع خشک و سردی دارد. این میوه پر خاصیت از زمان‌های بسیار قدیم توسط ایرانیان مصرف می‌شود و در اعیاد سنتی جایگاه خاصی بر سر سفره‌های پذیرایی داشته است.

 

مطالعات مختلف تأثیر عصاره سنجد در درمان درد و التهاب را نشان داده است. فلاونوئیدهای موجود در سنجد نقش اصلی این درمان را بر عهده دارند. عصاره زیتون در بهبود و کاهش درد و التهاب استئوآرتریت زانو در زنان تأثیر قابل توجهی داشته است.

 

به طور کلی مهمترین کاربرد پزشکی این میوه، تأثیر ضد درد آن است. به همین دلیل برای افرادی که دچار نرمی استخوان و پوکی استخوان هستند، بسیار مفید می‌باشد. سنجد سرشار از ویتامین C است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، آنفلونزا، گلودرد، سرفه و تب مفید است.

 

خاصیت ضد درد و التهاب سنجد ثابت شده است، علاوه بر این سنجد یک دیورتیک طبیعی است که با پاکسازی و سم زدایی کلیه‌ها به درمان سنگ کلیه کمک می‌کند. عصاره موجود در سنجد با جلوگیری از رشد باکتری‌ها، آنها را متوقف می‌سازد. زیرا این عصاره تأثیر آنتی بیوتیکی دارد.

 

خاصیت ضدالتهابی قوی در سنجد، به عنوان یک دیورتیک قوی و طبیعی عمل می‌کند و با پاکسازی و سم زدایی کبد در درمان بیماری‌های کبدی از جمله ورم کبد و کبد چرب مؤثر است. عصاره سنجد در داروهای قارچی به یک بهبود دهنده زخم معروف است. علاوه بر خاصیت درمانی کاهش دهنده التهاب، قابلیت بهبود و درمان زخم نیز از مهمترین خواص سنجد محسوب می‌شود. عصاره میوه سنجد در بسته شدن سریع محل زخم به خوبی تأثیر می‌گذارد.

 

مطالعات مختلف نشان داده است که عصاره سنجد مانند داروی دیازپام عمل می‌کند و موجب آرامش بدن می‌شود. ویتامین C بسیار و آنتی اکسیدان های موجود در سنجد موجب افزایش کلاژن می‌شود و در نتیجه به کاهش چین و چروک پوست و جوان سازی آن کمک می‌کند.

 

برای تقویت موها و افزایش ضخامت آن، برگ‌های سنجد را در روغن زیتون بجوشانید به طوری که برگ‌ها نرم و له شوند و سپس از این روغن برای ماساژ پوست سر استفاده کنید. سنجده پخته شده در روغن زیتون برای رفع درد مفاصل، رفع خارش پوست و افزایش رشد موها مؤثر است.

 

سنجد فیبر بسیاری دارد به همین دلیل با مصرف آن، اشتها کمتر شده و از پر خوری جلوگیری می‌نماید. در نتیجه در کاهش وزن و لاغری مؤثر است. افرادی که از بیماری‌های قلب و عروقی رنج می‌برند می‌توانند با مشورت پزشک خود، از خواص مصرف سنجد بهره مند شوند.

 

محققان با آزمایشات خود اثبات کرده‌اند که عصاره برگ سنجد در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از کروم، از موش‌ها محافظت می‌کند. این عصاره با ترکیبات شیمیایی خود از سلول‌های موش محافظت می‌نماید و با تولید رادیکال‌های آزاد، استرس را برطرف می‌کند.

 

مکانیسم مهار صفرا در سنجد باعث می‌شود که معده تقویت شده و از بروز تهوع و استفراغ جلوگیری می‌کند. افرادی که دچار حالت تهوع صبحگاهی هستند و مزه دهان آنها تلخ است مانند افراد صفراوی با مزاج گرم و خشک، بهتر است پس از بیدار شدن از خواب دو تا سه عدد سنجد مصرف کنند. این خاصیت برای زنان باردار که حالت تهوع دارند بسیار مفید است. سنجد هم چنین برای رفع سموم معده و روده بسیار مناسب است.

 

سنجد با مزاج کودکان سازگاری بسیار دارد زیرا اطفال دارای حرارت زیاد مزاجی هستند، به جای تنقلات بی ارزش و مضر، به کودکان سنجد دهید. سنجد با دارا بودن کلسیم بسیار، باعث تقویت و بهبود رشد استخوان‌ها می‌شود. بنابراین مصرف روزانه ۲۰ تا ۵۰ عدد سنجد توسط کودکان، بسیار مفید است. علاوه بر آن، ویتامین C موجود در سنجد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان می‌شود.

منبع : https://www.imna.ir/news/

  • ۰۱/۰۱/۲۴
  • nhg nhu

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی